زوميت
فناوري

اگر شخصي از شما بپرسد «بازار كريپتو چيست؟» چه پاسخي براي او داريد؟ ساده‌ترين تعريف را چگونه مي‌توانيم توضيح دهيم تا همه آن را درك كنند؟ اگر شما سرمايه‌گذاري باشيد كه مدت‌هاي زيادي در ماركت حضور داشته‌ايد، قطعا مي دانيد بازار كريپتو پيچيده است! اما چطور مي‌توان اين پيچيدگي را ساده كرد؟

 

بياييد براي درك عميق‌تر بازار كريپتو سفري در اين دنياي پيچيده و جذاب داشته باشيم تا در نهايت بتوانيم مفهومي ساده و روان براي توضيح آن پيدا كنيم. سفر ما از كجا بايد شروع شود؟ چه زماني اين بازار شكل گرفت؟

همه چيز با بيت كوين شروع شد:(چطور وارد بازار ارز ديجيتال شويم)

بيت كوين اولين ارز ديجيتال موفق در دنياي رمزنگاري شده است كه مي‌تواند بهترين نمونه براي بررسي منظور ما از «بازار كريپتو» باشد. زماني كه ساتوشي ناكاموتو، خالق مرموز Bitcoin، اين ارز ديجيتال را به صورت عمومي معرفي كرد، ايده خود را تقريبا اين چنين توضيح داد:

بيت كوين يك ارز همه‌منظوره براي جايگزيني يا تقويت ارزهاي فيات صادر شده توسط دولت‌ها ايجاد شد.

به عبارتي ايده او اين بود كه بتوانيم به مغازه لباس‌فروشي برويم و به همان راحتي كه با كارت اعتباري خريد مي‌كرديم، با انتقال بيت كوين هزينه خريد را پرداخت كنيم. با پيشرفت تكنولوژي استفاده از پول‌هاي كاغذي بسيار كاهش يافته است.

در نتيجه مي‌توان گفت منطقي است تا ارز جديدي داشته باشيم كه از پيشرفت‌هاي فناوري محاسباتي و شبكه‌اي بهره ببرد و مصرف‌كنندگان را از محدوديت‌هاي ارزهاي دولتي و كارت‌هاي بانكي با قوانين و مقررات رها كند.

علاقه‌مندان به ارزهاي ديجيتال براي توصيف آينده پول ديجيتالي كه آرزوي آن را دارند عبارت كوتاهي را به‌كار مي‌برند: «خريد يك فنجان قهوه با بيت كوين».

 

با گذشت زمان آينده‌اي كه دوستداران بيت كوين براي آن متصور شده بودند، رخ داد. پلتفرم‌هاي آنلايني به‌وجود آمدند تا افراد بتوانند خريد و فروش بيت كوين را خيلي راحت‌تر از گذشته انجام دهند؛ حتي امكان تبديل بيت كوين به فيات نيز امكان‌پذير شد.

توسعه اين پلتفرم‌هاي آنلاين يا همان صرافي‌هاي ارز ديجيتال باعث شد تا خريد و فروش بيت كوين با ارزهاي فيات رايج شود؛ به اين صورت كه مقداري از دارايي خود را به بيت كوين تبديل مي‌كردند و منتظر افزايش قيمت آن مي‌ماندند تا در نهايت كوين‌هاي خود را بفروشند و سودي به جيب بزنند.

حال بيت كوين علاوه بر هدف اصلي خود به عنوان يك ارز ديجيتال، به يك دارايي با ارزش براي سرمايه‌گذاري نيز تبديل شده است.

پلتفرم‌هاي آنلاين معاملات و سرمايه‌گذاري‌ها روي بيت كوين، محبوبيت اين ارز ديجيتال را بيشتر از پيش افزايش دادند و در نهايت به سمت تشكيل بازار كريپتو سوق داده شدند؛ طوري كه حجم بازار در حال حاضر برابر با 858 ميليارد دلار است!

در چند هزار ضرب كنيد!

از سال 2009 كه بيت كوين شروع به‌كار كرد تاكنون هزاران ارز ديجيتال توسعه يافتند و هر يك از آن‌ها هدف اصلي خاصي دارند. البته قابل ذكر است كه به هر يك از آن‌ها به ديد سرمايه‌گذاري مي توان نگاه كرد؛ در صورتي كه پروژه ارزش سرمايه گذاري كردن را داشته باشد.

بيت كوين صنعتي جديد را به دنيا معرفي كند و  توانست بازارهاي اقتصادي بزرگ جهان را كنار بزند؛ همين موضوع باعث شد تا رهبران بازارهاي اقتصادي بزرگ مجبور شوند پيشرفت آن را تماشا كنند و براي ورود به بازار كريپتو و اين دنياي جذاب و پرمخاطب به دنبال رويكردهاي نو و متفاوت باشند.

 

در حال حاضر تيم‌هاي استارتاپي و سازمان‌هاي كوچك و بزرگ بسيار زيادي در حال عرضه كوين‌ و توكن‌ خود به بازار كريپتو هستند. برخي از اين تيم‌ها با ارائه فناوري‌هاي جديد و نوآورانه تلاش مي‌كنند تا دنياي بلاك چين را بهبود ببخشند، بعضي ديگر توسط تيم‌ها و افراد سرشناس و خوبي پشتيباني مي‌شوند؛ بعضي افراد سودجو نيز با ساخت پروژه‌هاي اسكم به دنبال خرابكاري و كلاهبرداري هستند كه بايد مراقب چنين پروژه‌هايي باشيد.

در كل تمام اين پروژه‌ها با اهداف خاص و در حوزه‌هاي مختلفي مانند سرمايه‌گذاري، امور مالي، NFTها، قراردادهاي هوشمند و…، همچنين خريداران و فروشندگان، بازار كريپتو را تشكيل مي‌دهند. تمام پروژه‌هاي كريپتويي با وجود سرمايه‌گذاران و معامله‌گران در كنار هم مي‌توانند باعث جذابيت اين دنياي اغواكننده و محبوب شوند.

 

تفاوت بازار كريپتو با ساير بازارها

بازارهاي مالي انواع متفاوتي دارند كه ويژگي دارايي‌هاي هر يك از آن‌ها و معامله‌گران مشخصات هر بازار را تعيين مي‌كنند؛ بازار كريپتو، فاركس(بازار تبادل ارز خارجي)، سهام، اوراق قرضه، كالا و… نمونه‌هايي از محبوب‌ترين بازارهاي مالي هستند. 

از آنجا كه هنوز براي بازار كريپتو قانون‌گذاري شفافي انجام نشده است، مي‌توان گفت هر دارايي كه در اين بازار آزاد و قانون‌گذاري نشده مبادله شود، مي‌تواند داراي نوسانات زيادي باشد. در نتيجه بارزترين و مهم‌ترين ويژگي اين ماركت نوسانات زياد آن است.

آيا نوسانات در يك بازار به عنوان ويژگي منفي شناخته مي‌شود؟ خير – قطعا چنين نوساناتي در يك بازار نمايانگر ديد منفي نخواهد بود. هر بازار قدرتمندي در ابتداي تولد و سال‌هاي اوليه شكل‌گيري با چنين نوساناتي روبه‌رو شده است. به عنوان مثال، بازار طلا در سال 1969 كه اوايل شكل‌گيري‌اش بود و هنوز قانون‌گذاري نشده بود، نوسانات زيادي را تجربه كرد.

 

درك ارزش و روش انتقال ارزش در بازار كريپتو

همانطور كه گفتيم يكي از ويژگي‌هاي اين بازار نوسانات زياد آن است، اما چرا نوسان در بازار كريپتو بيشتر از ساير بازارها است؟ يكي از مشكلاتي كه باعث به وجود آمدن نوسانات مي‌شود، تفاوت در درك ارزش ذاتي ارزهاي ديجيتال به عنوان هدف اصلي ساخته شده آن‌ها، همان ايده «خريد يك فنجان قهوه با بيت كوين» يا انتقال ارزش با مفهوم ذخيره ارزش است.

ذخيره ارزش مفهومي است كه مي‌گويد: كالا يا دارايي خاصي در آينده، با توجه به پيش‌بيني‌ها، مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ در نتيجه عملكرد افراد شامل پس‌انداز و تبادل آن با كالاها يا خدمات مي‌شود.

هر شي يا مفهومي كه به عنوان انتقال دارايي از هر صورتي به شكل يك كالا بين دو معامله‌گر انجام شود را انتقال ارزش مي‌گويند كه ايده اصلي ارزهاي ديجيتال در بازار كريپتو نيز همين موضوع است.

با توجه با اين تعريف‌ها بي‌ثباتي بازار ارزهاي ديجيتال، مخصوصا بيت كوين را مي‌توانيم به ابهامات بحث ذخيره ارزش ربط دهيم؛ اما در بخش انتقال ارزش تا حدود زيادي مي‌توانيم بگوييم موفق شده‌اند.

بيشتر بخوانيد:اهرم در ارز ديجيتال

 

 

تغيير قيمت در بازار كريپتو

تغيير قيمت در بازار كريپتو همانند ساير بازارها يك عامل بسيار مهم دارد: تفاوت بين عرضه و تقاضا. اين تفاوت بين عرضه و تقاضا در هر حركت بازار كاملا مشهود است؛ به عبارتي ساده‌تر، «عرضه» كل ارزهاي ديجيتال يا همان دارايي‌هاي افرادي است كه تمايل به فروش آن‌ها دارند و افرادي كه اين دارايي‌ها را خريداري مي‌كنند «تقاضا» را تشكيل مي‌دهند.

حال با توجه به اين تعاريف مي‌توانيم بگوييم حركت قيمت در بازار كريپتو به اختلاف بين عرضه و تقاضا بستگي دارد؛ هر چه اين اختلاف بيشتر شود، تغييرات و حركت بازار نيز بيشتر مي‌شود. چه چيزي باعث مي‌شود عرضه يا تقاضا بيشتر شود؟ دليل اين اختلاف و تحركات بازار چيست؟

بررسي دلايل تحركات

بازار كريپتو سيستمي پيچيده دارد؛ اين سيستم وابسته به سرمايه‌گذاران كوچك و بزرگ كه در مورد طيف وسيعي از دارايي‌ها براي سرمايه‌گذاري يا معامله به صورت ناهماهنگ تصميم مي‌گيرند. اين تصميم‌گيري بر چه اساسي نهايي مي‌شود؟

اطمينان سرمايه‌گذاران به ثبات در سرمايه‌گذاري‌هاي آينده خود، نقشي اساسي در صعود يا نزول يك بازار دارد. افراد قطعا نسبت به دارايي كه آن‌ها را به روياهاي بزرگ خود برساند، بيشتر رغبت نشان مي‌دهند و اين باعث افزايش قيمت يك ارز ديجيتال خواهد شد.

در عين حال اگر دليلي پيدا شود كه يك ارز ديجيتال مي‌تواند در آينده عملكرد بدي از خود نشان مي‌دهد، سرمايه‌گذاران رغبتي به خريد آن نشان نمي‌دهند؛ برخي از اين دلايل شامل:

  • هك شدن يك صرافي يا كيف پول
  • تغييرات رود مپ يك پروژه
  • سياست‌هاي مالي و دولتي
  • نگراني‌هاي قانوني
  • و…
 
 
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/29  ] [ ۰۷ ] [ zoomit ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
امکانات وب